Да купуваме ли джанти втора употреба?

0 Comments

Въпреки, че джантите са един от най-търсените артикули втора употреба често може да дадете своите средства за нещо, което после да изхвърлите в боклука. Рисковете тук са големи и като цяло е по-добре да се насочите към фабрично нови джанти отколкото към втора употреба, макар и оригинални джанти.

Често може да видите съвети във форумите, че оригиналните джанти са с по-добри характеристики от афтърмаркет, но това не винаги е истина. Оригиналните джанти, които идват с новия автомобил често са произведени от същите тези компании, които произвеждат и афтърмаркет продукти. Почти всички автомобилни производители ползват тези фирми като подизпълнители и не произвеждат сами джантите си, защото това би отнело доста ресурс.

Друг сегмент от пазара са т.нар. джанти реплики. Те не са оригинални, повтарят дизайна на оригиналните, но често са произведени незнайно къде и от кой, най-вече в Азия. Много внимавайте когато закупувате такива джанти защото привлекателната им цена може да се окаже пари на вятъра. Обикновено при тях качеството на изработка е съмнително и не се дава гаранция, защото не се знае и производителя им.

Нашият съвет е да купувате оригинални джанти втора ръка, само ако са проверени в серви за гуми. Най-вече купувайте нови джанти – оригинални или афтърмаркет за да сте сигурни в качествата им и да сте сигурни на пътя. Все пак джантата е компонент, който играе важна роля, не е радиоапарат или стелки в колата, които не оказват влияние на поведението на пътя.

Винаги имайте едно на ум при закупуване на съмнително евтин продукт и се доверявайте на специалисти в областта.

Последни коментари

Няма коментари за показване.